Några snabba tips inför bröllopsplaneringen

Här kommer några snabba tips inför din bröllopsplanering men också för själva bröllopsdagen som kan få dagen att flyta på lite enklare.


01

Tänk på storleken på kyrkan

Välj antingen kyrka efter hur stort brudfölje ni vill ha alternativt anpassa brudföljet efter kyrkan. Ni vill inte stå där framme och trängas.


02

Fylliga lösögonfransar skuggar ögonen

Fylliga fina ögonfransar är självklart jättefint men tänk också på att de fungerar lite som en skärm på en keps för ögonen. De skuggar ögonen samt att de kan vara rätt tunga - detta leder till att väldigt fylliga lösögonfransar ofta har motsatt effekt och gör att ögonen ser mörka och små ut. Less is more i det här fallet.


03

Använd lösögonfranslim för att fästa smycken

Själva låset på halsband har en tendens att vrida sig och hamna synligt hur ofta man än flyttar tillbaka det i nacken. Ta en liten klick lim för lösögonfransar det allra sista du gör och limma smyckeslåset i nacken - smycket kommer då ligga rätt hela dagen och det är lätt att lossa sen på kvällen.


04

Ta med dig bekväma skor

Om du ska ha skor med klack på bröllopet och du inte är van att gå i liknande klackskor i minst 8 timmar så se till att ta med dig ett par platta skor att byta till under kvällen. Se också till att gå in klackskorna hemma inför bröllopsdagen så att de är mjuka och ingångna inför dagen.


05

Glöm inte att snacks och vatten

Det är otroligt vanligt att bröllopspar dyker upp till porträttfotograferingen och inte ätit något sedan de gick upp för en 8-10 timmar sedan då dagen gått i ett. Så se till att ha snacks såsom en snickers, frukt eller något annat ni gillar och framförallt vattenflaskor tillgängliga. En bra sak att delegera till ert flöje att se till att ha till hands för er under dagen.


06

Delegera allt ni kan på själva bröllopsdagen

Det här är den allra viktigaste punkten av dem alla. Se till att delegera allt som behövs göras på bröllopsdagen till personer ni litar på och som vet vad ni vill så att de kan ta egna beslut om det skulle behövas.

Jag har vid flera tillfällen varit med om porträttfotograferingar som har avbrutits på grund av att de som skulle fixa det sista sprungit och frågat bröllopsparet om minsta lilla detalj vilket bara stressat dem ännu mera.

Själva bröllopsdagen är er dag. En dag för att fira kärleken och njuta av allt hårt jobb ni gjort framtill dagen. Se till så att det är så dagen blir.

Detaljbild från dukningen. Bröllopsfotografering vid Wäsby Magasin utanför Eskilstuna