Porträttfotografering

Investera i minnen för livet.

Av någon konstig anledning så unnar vi oss sällan en fotografering av oss själva utan det är alltid barnen som ska fotograferas men du då? Du är också värd vackra bilder på dig själv. Kanske för att du är gravid, har uppnått ett mål i livet du vill fira såsom studenten eller bara för att du är värd det ändå.

Många fotografer väljer att kalla det gravidfotografering, studentfotografering och mycket mer. Jag har valt att kalla det porträttfotografering för det är precis det det är oavsett anledningen till bakom fotograferingen.

”Väldigt kul var det och bilderna blev super!”
studentfotografering
Helena
barnfotografering 2017

porträttfotografering gravidfotografering studentfotografering Eskilstuna Västerås

Unna dig själv en porträttfotografering. Att ha bilder på dig själv som du älskar är en riktig boost för självförtroendet. En porträttfotografering kan man vilja göra av många olika anledningar. Kanske vill man dokumentera en viss tidpunkt i sitt liv, unna sig själv det där lilla extra eller kanske har man en idé som man vill förverkliga. I dagens samhälle med alla sociala medier så är profilbilder en del av vardagen – varför inte ha en riktigt snygg sådan?

Varje fotografering är unik då varje person är unik. Tillsammans så bestämmer vi hur vi vill att bilderna ska bli när det kommer till känsla och miljö. Fokus kommer ligga på att ha roligt och avslappnat för då blir det fantastiska bilder.

En porträttfotografering kan man självklart även göra tillsammans med någon.

”Med gud vad fint! Helt sinnessjukt vad du är duktig!!!!”
Alicia
porträttfotografering 2020

Porträttfotografering

Tillsammans kommer vi fram till vad för porträttfotografering du vill ha och vilken plats som passar.

investera i allt detta för

2 495 kr

Så vad ingår?

Uppgradering

Om du önskar ha alla bilderna från fotograferingen högupplösta i jpeg-format för att kunna framkalla hur mycket du vill och för att kunna ha en egen säkerhetskopiering av alla bilderna så kan du uppgradera till detta för en summa av.

2 000 kr

0
porträttfotograferingar sedan juni 2015
"Superfina!!! Supertack!! <3"
Tuva
porträttfotografering 2019

Frågor & Svar

Hur många bilder blir det vid en porträttfotografering? 

Antalet bilder från en fotografering varierar ganska mycket beroende på många olika faktorer. När jag går igenom alla bilder från fotograferingens så behåller jag dock alla bra bilder och redigerar dem – det är inte så att jag har ett “tak” på hur många bilder jag redigerar utan jag redigerar som sagt alla bra bilder från fotograferingen. Under 2019 så var snittet på levererade bilder vid en porträttfotografering 35 fotografier.

Jag är inte van att stå framför kameran. Hur gör jag?

De allra flesta är inte vana att stå framför kameran så jag är van att ge direktiv och hjälpa till. Jag kommer inte att ge några avancerade poser utan mera naturligt poserande. Jag gillar kraftfulla stolta bilder så upp med hakan och låt stoltheten synas. Under fotograferingen så kommer vi ha roligt och jag kommer göra mitt bästa för att få dig att känna dig trygg och avslappnad och sedan utgår vi från det.

Vad ska jag ha på mig?

Jag har faktiskt gjort i ordning några tips inför en fotografering som du kan läsa här. Det viktigaste är däremot att du känner dig bekväm och “dig själv” i dina kläder. Känner du dig obekväm så kommer det att synas på bilderna. Du kan också självklart ha med dig ombyten om du vill ha variation i bilderna.

Var ska vi fotografera?

Jag utgår från Kvicksund (Eskilstuna/Västerås) men specifik plats väljer vi tillsammans. Kanske har ni någon plats som är speciell för dig eller kanske har du någon idé och jag har den perfekta platsen för det. Jag väljer alltid fotograferingsplatsen noggrant för att få den bästa miljön och ljuset för att kunna ge dig de allra bästa bilderna.

Vad händer om det är dåligt väder?

Vi hörs någon dag innan fotograferingen och kollar av. Jag håller stenkoll på väderleksrapporten dagarna innan fotograferingen och om det ser ut att bli ordentligt med regn eller på annat sätt opassande väder för den idé vi har så bokar vi om till en annan tid – helt utan någon extra kostnad såklart.

Jag vill inte att bilderna läggs upp på sociala medier och hemsidan – måste jag tillåta det?

Självklart inte! I avtalet så framgår det tydligt vad jag får göra med bilderna och det bestämmer du! Självklart så blir jag glad om jag får använda bilderna och visa upp dem då det är ett sätt för mig att nå nya kunder men om du inte vill det så respekterar jag det till 100%.Det skrivs också in i avtalet så att du kan vara trygga med att det följs. Ungefär en porträttfotografering per år väljer att inte låta bilderna användas.

Tillkommer det någon reseersättning?

Vanligtvis inte men det beror på var du vill fotografera. Jag finns i Kvicksund (Eskilstuna/Västerås) och utgår därifrån så allting inom ca 30 minuters bilresa därifrån ingår i priset så förenklat innebär det att Eskilstuna, Västerås, Kungsör, Strängnäs, Kolbäck, Köping, Arboga och Surahammar ingår. Restid utöver kostar 350 kr per restimme men om reseersättning skulle tillkomma så framkommer det alltid tydligt innan du gör en bokning så att den kostnaden är aldrig en överraskning.

När i graviditeten passar det bäst att fotografera?

En gravidfotografering passar oftast bäst mellan vecka 30-35. Då har magen hunnit få den där runda härliga formen men man har oftast inte hunnit börja känna sig så där obekväm och börja samla på sig vatten som man kan göra mot slutet av graviditeten.

Men det är väldigt individuellt – en del får “gravidkulan” tidigt och andra sent. Man kanske har fött ett barn tidigare som föddes för tidigt så då kanske man inte vill vänta så länge för risken att missa chansen.

Det är alltid du som bestämmer när i graviditeten du vill bli fotograferad.

Får partner eller syskon vara med på bilderna?

Självklart!

Vad ska jag ha på mig?

Ha kläder som är åtsittande kring magen så att den framhävs. Att ha olika färger på över och underkroppen är att föredra och gärna olika textilier så att det blir lite textur – det skapar djup i bilderna.

Om du ska fotograferas avklädd så är det bra om du har löst sittande kläder under dagen framtills fotograferingen då åtsittandekläder kan skapa “märken” i huden som kan sitta i i timmar.

Kontaktformulär

Jag svarar alltid på mail inom 48 timmar så om du inte hört tillbaka något inom den tiden så kolla skräpkorgen eller använd någon av mina andra kontaktvägar.

porträttfotograf porträttfotografering gravidfotograf gravidfotografering studentfotograf studentfotografering fotograf Susann Almandin fotograf Kvicksund Eskilstuna Västerås Kungsör Strängnäs Kolbäck Köping Arboga Surahammar