Gravidfotografering  | studentfotografering | Budoirfotografering | Eskilstuna | Västerås


Investera i dig själv.

Alla fotografier ingår.


Av någon anledning så unnar vi oss själva sällan en fotografering utan det är alltid barnen eller någon annan som ska fotograferas men du då? Du är också värd vackra bilder på dig själv. Kanske för att du är gravid, har uppnått ett mål i livet du vill fira såsom studenten eller bara för att du är värd det ändå.


Många fotografer väljer att kalla det gravidfotografering, studentfotografering, boudoirfotografering och mycket mer. Jag har valt att kalla det porträttfotografering för det är precis det det är oavsett anledningen till fotograferingen. För en fotografering behöver inte ha en större anledning än att du vill ha vackra bilder på dig själv.


Jag älskar att fotografera porträtt för där har vi chansen att vara fullkomligt kreativa och fria. Bara du och jag. Vi kan åka var vi vill och fotografera precis som vi vill. Vi kan ha en genomtänkt idé innan som vi förverkligar eller åka någonstans och vara spontana och skapa av det som finns runt oss.

Porträtt av ung kvinna som mjukt ler in i kameran. Porträttfotografering i Kopparlunden i centrala Västerås.
Porträtt av ung kvinna står lutad mot betongmur. Porträttfotografering i Kopparlunden i centrala Västerås.
Porträtt av ung kvinna som tittar mot horisonten. Porträttfotografering i Kopparlunden i centrala Västerås.
GRAVIDFOTOGRAFERING  | STUDENTFOTOGRAFERING | BUDOIRFOTOGRAFERING | ESKILSTUNA | VÄSTERÅS


Unna dig vackra bilder


Unna dig själv en porträttfotografering. Att ha bilder på dig själv som du älskar är en riktig boost för självförtroendet. En porträttfotografering kan man vilja göra av många olika anledningar. Kanske vill man dokumentera en viss tidpunkt i sitt liv, unna sig själv det där lilla extra eller kanske har man en idé som man vill förverkliga. I dagens samhälle med alla sociala medier så är profilbilder en del av vardagen – varför inte ha en riktigt snygg sådan?

Varje fotografering är unik då varje person är unik. Tillsammans så bestämmer vi vilken känsla och miljö bilderna ska ha. Fokus kommer ligga på att ha roligt och avslappnat för då blir det fantastiska bilder.

En porträttfotografering kan man självklart även göra tillsammans med någon.

Svartvit bild av naken kvinna som ligger i sin säng. Budoirfotografering i hemmet i centrala Eskilstuna.
Svartvit bild av en kvinnas nakna överkropp. Budoirfotografering i hemmet i centrala Eskilstuna.
Svartvit bild av en kvinnas nakna bröst genom en tunn nätsjal. Budoirfotografering i hemmet i centrala Eskilstuna.
Prislista


Porträttfotografering


1 timme

  • En timmes kreativ fotografering som vi planerat tillsammans
  • Onlinegalleri för att titta på och ladda ner alla bilderna.
  • Alla fotografier från fotograferingen ingår digitalt som högupplösta bildfilerFast pris där alla fotografierna (i snitt 50 bilder) ingår så att

du slipper välja och där du vet slutpriset redan innan du bokar.


Många minnen till ett fast pris helt enkelt. 

5 495 kr

Ung man står lutad mot en mörk tegelvägg och ser bort mot horisonten. Porträttfotografering i centrala Eskilstuna.
Ung man sitter på en betongtrappa.  Porträttfotografering i centrala Eskilstuna.
Porträtt av ung man som ler.  Porträttfotografering i centrala Eskilstuna.

Detta ingår

Inför


Inför fotograferingen så pratar vi ihop oss om vad ni har för vision av bilderna och sedan så bestämmer vi en plats tillsammans som överensstämmer med det.Du har också tillgång till denna sida kring hur man ska tänka med klädval inför en fotografering.

Fotografering


Vi träffas och har kul och fotograferar tillsammans i ungefär en timme.


Vi kan ha en genomtänkt idé innan som vi förverkligar eller åka någonstans och vara spontana och skapa av det som finns runt oss på den platsen vi valt.

Efterarbete


Jag gör sedan ett urval av de bästa bilderna (ofta runt 30-50 st) och redigerar dem.Detta tar ca. fem veckor.

Alla bilder ingår


När bilderna är klara så får du en länk till ett webbgalleri där du kan titta på bilderna i lugn och ro.

Detta galleri kan du även dela med familj och vänner.


I galleriet så kan du framförallt ladda ner alla bilderna digitalt högupplösta som du sedan kan använda för att göra hur många fotoutskrifter eller fotoprodukter du vill.

Alla bilderna blir dina för alltid helt enkelt.
Ung kvinna med studentmössa står framför en kyrkoport. Studentfotografering i centrala Eskilstuna.
Ung kvinna med studentmössa sitter i en betongtrappa. Studentfotografering i centrala Eskilstuna.
Porträtt av ung kvinna med studentmössa. Studentfotografering i centrala Eskilstuna.
Vanliga frågor

HUR MÅNGA BILDER BLIR DET VID EN PORTRÄTTFOTOGRAFERING?

Antalet bilder från en fotografering varierar ganska mycket beroende på många olika faktorer. När jag går igenom alla bilder från fotograferingens så behåller jag dock alla bra bilder och redigerar dem – det är inte så att jag har ett “tak” på hur många bilder jag redigerar. Under 2020-23 så var snittet på levererade bilder vid en porträttfotografering 45 fotografier.

NÄR LEVERERAS BILDERNA?

Länken till bildgalleriet skickas ut ungefär fem veckor efter fotograferingen men tidigast efter att fakturan är betald.

VAR SKA VI FOTOGRAFERA?

Jag utgår från Kvicksund (Eskilstuna/Västerås) men specifik plats väljer vi tillsammans. Kanske har du någon plats som är speciell för dig eller kanske har du någon idé och jag har den perfekta platsen för det. Jag väljer alltid fotograferingsplatsen noggrant för att få den bästa miljön och ljuset för att kunna ge dig de allra bästa bilderna. Vid en gravid- eller budoirfotografering där det ska vara mycket hud så kan vi vara hemma hos dig eller på något fint hotellrum.

VAD SKA JAG HA PÅ MIG?

Det viktigaste är att du känner dig bekväm och “dig själv” i dina kläder. Känner du dig obekväm så kommer det att synas på bilderna. Du kan också självklart ha med dig ombyten om du vill ha variation i bilderna.

Vid en gravid- eller budoirfotografering där mycket hud ska synas så är det viktigt att inte ha några åtsittande kläder på sig under den dagen då det lämnar märken i huden.

Om du är gravid och fill framhäva magen så se till att ha åtsittande kläder på överkroppen. Undvik också svart över just magen då det har en tendens att dölja magen som vi här vill framhäva. Att ha olika färger på över och underkroppen är att föredra och gärna olika textilier så att det blir lite textur – det skapar djup i bilderna.

Jag har en sida kring klädval som du hittar under Mer uppe i menyn.

JAG ÄR INTE VAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN. HUR GÖR JAG?

De allra flesta är inte vana att stå framför kameran så jag är van att ge direktiv och hjälpa till. Jag kommer inte att ge några avancerade poser utan mera naturligt poserande. Jag gillar kraftfulla stolta bilder så upp med hakan och låt stoltheten synas. Under fotograferingen så kommer vi ha roligt och jag kommer göra mitt bästa för att få dig att känna dig trygg och avslappnad och sedan utgår vi från det.

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

Vi hörs någon dag innan fotograferingen och kollar av. Jag håller stenkoll på väderleksrapporten dagarna innan fotograferingen och om det ser ut att bli ordentligt med regn eller på annat sätt opassande väder för den idé vi har så bokar vi om till en annan tid – helt utan någon extra kostnad såklart.

TILLKOMMER DET NÅGON RESEERSÄTTNING?

Vanligtvis inte men det beror på var ni vill fotografera. Jag finns i Kvicksund (Eskilstuna/Västerås) och utgår därifrån så allting inom ca 30 minuters bilresa därifrån ingår i priset så i förenklat innebär det att Eskilstuna, Västerås, Kungsör, Strängnäs, Kolbäck, Köping, Arboga och Surahammar ingår. Restid utöver kostar 750 kr per restimme men om reseersättning skulle tillkomma så framkommer det alltid tydligt innan ni gör en bokning så att den kostnaden är aldrig en överraskning.

GRAVID: NÄR I GRAVIDITETEN PASSAR DET BÄST ATT FOTOGRAFERA?

En gravidfotografering passar oftast bäst mellan vecka 30-35. Då har magen hunnit få den där runda härliga formen men man har oftast inte hunnit börja känna sig så där obekväm och börja samla på sig vatten som man kan göra mot slutet av graviditeten.

Men det är väldigt individuellt – en del får “gravidkulan” tidigt och andra sent. Man kanske har fött ett barn tidigare som föddes för tidigt så då kanske man inte vill vänta så länge för risken att missa chansen.

Det är alltid du som bestämmer när i graviditeten du vill bli fotograferad. Jag har fotograferat i allt från vecka 20 till vecka 39.

Säg HEJ! Så börjar vi där.

Tveka inte att höra av dig för att ställa frågor – inget är bokat förrän avtal är skrivet så det är alltid fritt fram att bara säga hej!


E-POST:

kontakt@fotografalmandin


MESSENGER:

http://m.me/fotografalmandin


GOOGLE CHAT:

http://g.page/fotografalmandin


SOCIALA MEDIER

Facebook | Instagram

Porträtt av ung kvinna med intensivt gröna ögon i studentmössa. Studentfotografering vid Stora Sundby Slott, Eskilstuna.
Naken kvinna med ryggtatuering ligger i en säng. Budoirfotografering i Eskilstuna.
Porträtt av ung kvinna framför en tegelvägg. Porträttfotografering i centrala Västerås.
Porträtt av ung man med studentmössa framför tegelvägg. Studentfotografering vid Munktellstaden i Eskilstuna.
Porträtt av ung man med studentmössa. Studentfotografering i centrala Eskisltuna.
Porträtt av ung kvinna framför en tegelvägg. Porträttfotografering i Västerås.
Två kvinnor i höstlandskap framför bara grena med bär. Porträttfotografering i Kvicksund utanför Västerås.
Par framför en äldre industribyggnad med murgröna. Parfotografering Kopparlunden i Västerås.
Porträtt av kvinna som har ena benet rakt upp mot taget. Porträttfotografering i centrala Eskilstuna.
Porträtt av ung kvinna. Porträttfotografering i Kvicksund utanför Västerås.
Naken kvinna som ligger i en säng. Budoirfotografering på Hotel 11 i Göteborg.
Ung man som asgarvar framför en gammal ladugård. Porträttfotografering i Eskilstuna.
Ung man som står framför en av dörrarna vi Stora Sundby slott. Studentfotografering utanför Eskilstuna.
Ung man med studentmössa står lutad mot en trädstam. Studentfotografering utanför Eskilstuna.