Barn- och familjefotografering

Investera i minnen för livet.

Barn växer upp så fort och ju äldre de blir ju mer sällan åker kameran fram hemma. Sedan blinkar man och helt plötsligt står man där med studentskylten och undrar var tiden tog vägen.

Ta chansen innan det är försent att föreviga barndomsåren medans de fortfarande är här. Fotografier är något ovärderligt som hjälper en att minnas för resten av livet.

Se till att bevara nutiden för framtiden med mig, Fotograf Susann Almandin, helt enkelt.

”Hjälp vad fina kort! Åh! <3”
Helena
barnfotografering 2017

barnfotograf eskilstuna västerås

En barn- och familjefotografering med mig kan se ut på många olika sätt men är aldrig poserande.

Ibland så är målet att bevara det naturligt lekfulle med bus och gos och ibland är målet att skapa lite mer tidlösa konstnärliga bilder.

Ibland så är målet att bara få med barnet/barnen på en barnfotografering och ibland så är hela familjen med på bilderna.

Vi kan vara utomhus i naturen eller kanske hemma hos er. Det bestämmer vi tillsammans utifrån vad ni vill ha för bilder och vad som passar er bäst.

Oavsett så kommer resultatet alltid lekas fram och det poseras aldrig med framtvingande leenden. Jag arbetar inte heller i studio då jag använder miljöerna för att skapa bilderna.

”Wow vilka underbara bilder!!! Jag har kollat igenom dem lite mer nu. Det kommer bli svårt att välja.”
Karolina
barnfotografering 2017

Barn- och familjefotografering

Tillsammans kommer vi fram till vad för familjefotografering ni vill ha och bestämmer en plats.

investera i allt detta för

2 495 kr

Så var ingår?

Uppgradering

Om du önskar ha alla bilderna från fotograferingen högupplösta i jpeg-format för att kunna framkalla hur mycket du vill och för att kunna ha en egen säkerhetskopiering av alla bilderna så kan du uppgradera till detta för en summa av.

2 000 kr

0
barn fotograferade sedan juni 2015
”Verkligen underbara bilder!! W ser ut att vara avslappnad och ha riktigt roligt. ”
Lina
Barnfotografering 2018

Frågor & Svar

Hur många bilder får vi att välja på efter fotograferingen? Antalet bilder från en barnfotografering varierar ganska mycket beroende på många olika faktorer. När jag går igenom alla bilder från fotograferingens så behåller jag dock alla bra bilder och redigerar dem – det är inte så att jag har ett “tak” på hur många bilder jag redigerar utan jag redigerar som sagt alla bra bilder från fotograferingen. Under 2019 så var snittet på levererade bilder på en barn- och familjefotografering 56 fotografier (variationen låg mellan 35-93 men oftast runt 45-50). 

Mitt barn har mat- och sovrutiner. Hur fungerar det när vi ska fotografera? Beroende på barnets ålder så anpassar vi fotograferingstiden efter barnets mat och sovtider. Att barnet är mätt och utvilad är viktigt för att det ska blir en rolig fotografering och ett bra slutresultat.

Får jag som förälder med på några bilderna? Självklart! Det är faktiskt något jag uppmuntrar då det oftast är du som saknas från alla bilder i vardagen då det är du som står bakom kameran.

Vad ska vi ha på oss? Jag har faktiskt gjort i ordning några tips inför en fotografering som du kan läsa här. Det viktigaste däremot är att barnet är rätt klädd för rådande väder. Ett för varmt eller ett för kallt barn kommer inte att vara nöjd under fotograferingen vilket inte ger några bra bilder. Jag har faktiskt behövt avbryta flera fotograferingar för att barnet var för kallt och bara huttrade och grät så detta är väldigt viktigt. Om det är några speciella kläder som känns väldigt viktiga att ha med på bild så kan barnet ha det under t.ex. en jacka som man kan ta av precis i slutet av fotograferingen.

Var ska vi fotografera? Jag utgår från Kvicksund men specifik plats väljer vi tillsammans. Kanske har ni någon plats som är speciell för er eller kanske har ni någon idé och jag har den perfekta platsen för det. Jag väljer alltid fotograferingsplatsen noggrant för att få den bästa bakgrunden och ljuset för att kunna ge dig de allra bästa bilderna.

Vad händer om det är dåligt väder? Vi hörs någon dag innan fotograferingen och kollar av. Jag håller stenkoll på väderleksrapporten dagarna innan fotograferingen och om det ser ut att bli ordentligt med regn eller på annat sätt opassande väder för den idé vi har så bokar vi om till en annan tid – helt utan någon extra kostnad såklart.

Vi vill inte att bilderna läggs upp på sociala medier/hemsidan – måste vi tillåta det? Självklart inte! I avtalet framgår det tydligt vad jag får göra med bilderna och det bestämmer ni. Självklart vill jag gärna få använda bilderna och visa upp dem men om ni känner att det inte är något för er så respekterar jag självklart det till 100%. Det skrivs också in i avtalet så att ni kan vara trygga med att det följs. Ungefär var tredje familj väljer att inte tillåta att bilderna används.

Tillkommer det någon reseersättning? Vanligtvis inte men det beror på var ni vill fotografera. Jag finns i Kvicksund (Eskilstuna/Västerås) och utgår därifrån så allting inom ca 30 minuters bilresa därifrån ingår i priset så i förenklat innebär det att Eskilstuna, Västerås, Kungsör, Strängnäs, Kolbäck, Köping, Arboga och Surahammar ingår. Restid utöver kostar 350 kr per restimme men om reseersättning skulle tillkomma så framkommer det alltid tydligt innan ni gör en bokning så att den kostnaden är aldrig en överraskning.

Kontaktformulär

Jag svarar alltid på mail inom 48 timmar så om du inte hört tillbaka något inom den tiden så kolla skräpkorgen eller använd någon av mina andra kontaktvägar.

barnfotograf barnfotografering familjefotograf familjefotografering Susann Almandin fotograf Kvicksund Eskilstuna Västerås Kungsör Strängnäs Kolbäck Köping Arboga Surahammar bebisfotografering nyföddfotografering nyföddfotograf