Barnfotograf  | Familjefotograf | Eskilstuna | Västerås


Investera i minnen för livet.

Alla fotografier ingår.


Barn växer upp så fort och ju äldre de blir ju mer sällan åker kameran fram där hemma och det är alltid någon som saknas från bilderna. Sedan blinkar man och helt plötsligt står man där med studentskylten och undrar var tiden tog vägen.


Så se till att att föreviga barndomsåren med en barnfotografering innan det är försent. Fotografier är något ovärderligt som hjälper en att minnas för resten av livet.

Två barn står framför faluröda väggen vid Sörmlandsgården. Familjiefotografering i Eskilstuna.
En pappa med son sitter på trappan till Sörmlandsgårdens hus. Familjiefotografering i Eskilstuna.
En pojke med randig tröja leker superhjälte med armen utsträckt som Superman. Familjiefotografering i Eskilstuna.
BARNFOTOGRAF  | FAMILJEFOTOGRAF | ESKILSTUNA | VÄSTERÅS


Äkta skratt och inget poserande


En barn- och familjefotografering med mig kan se ut på många olika sätt men är aldrig poserande. Målet är alltid att bevara det naturligt lekfulla och samspelet mellan er med med bus och gos.


Ni väljer om det bara är barnet/barnen som ska fotograferas eller om det är hela familjen. Även om ni tycker att fokus på barnet/barnen är viktigast så brukar jag alltid försöka få med förälder/föräldrar på några bilder. Vi är oftast utomhus men var fotograferar bestämmer vi tillsammans utifrån vad ni vill ha för bilder och vad som passar er bäst.


Oavsett så kommer resultatet alltid lekas fram och det poseras aldrig med framtvingande leenden. Jag arbetar inte heller i studio då jag använder miljöerna för att skapa atmosfären i bilderna.


Två barn sitter på marken bland höstlöven. Barnfotografering i Tumbo utanför Västerås.
Ett barn som klättrat upp i ett äppelträd skrattar. Barnfotografering i Tumbo utanför Västerås.
Två barn går hand i hand bort från kameran genom ett höst landskap, Barnfotografering i Tumbo utanför Västerås.
Prislista


Barn- och familjefotografering


1 timme

  • En timmes lekfull och oposerad fotografering
  • Onlinegalleri för att titta på och ladda ner alla bilderna.
  • Alla fotografier från fotograferingen ingår digitalt som högupplösta bildfilerFast pris där alla fotografierna (i snitt 75-100 bilder) ingår så att

du slipper välja och där du vet slutpriset redan innan du bokar.


Många minnen till ett fast pris helt enkelt. 

5 495 kr

En pappa håller sin dotter uppochner, båda skrattar. Familjefotografering i Tumbo utanför Eskilstuna.
Ett barn tittar mot himlen med ett ivrigt uttryck.  Familjefotografering i Tumbo utanför Eskilstuna.
En mamma och barn går hand och hand i ängslandskap.  Familjefotografering i Tumbo utanför Eskilstuna.
Två barn sitter på marken bland höstlöven. De krambrottas.
Vad kul att det blev så många bilder ❤️ Är så himla, himla nöjd ❤️ Stort tack att du fångade dem på pricken ❤️
— Lisa, november 2022
Tvååring lutar sig in för att pussa sin tvilling men får då en ordentlig slick i ansiktet.
Men hallå, ja orkar inte 😭🤣🤣 Jisses vilka fina bilder! 😍 Kan hålla med om att vi skratta högt åt vissa 😁
— Beccis, september 2021
Ett barn tittar blygt ner samtidigt som hon skrattar.
Återigen, wow vilka fantastiska bilder. Man blir ju faktiskt tårögd. Du är helt fantastiskt bra på det du gör.
— Louise, maj 2023
BARNFOTOGRAF  | FAMILJEFOTOGRAF | ESKILSTUNA | VÄSTERÅS


Stor erfarenhet av att fotografera barn


Att fotografera barn är helt ärligt en riktig utmaning av den enkla anledningen att barn är barn. Och det ska de få vara! Men då det just är en sådan utmaning att fotografera barn som är barn så krävs det erfarenhet och skicklighet för att det ska bli bra. Barn sitter inte still. Barn tittar inte dit man säger åt dem att titta. Är det dessutom flera barn så är det en utmaning att få alla barnen att vara på samma plats samtidigt. Som sagt det kräver erfarenhet för att det ska bli riktigt bra. 


Det är där jag kommer in i bilden.


När du anlitar mig för att fotografera barn så anlitar du mig för mer än bara min skicklighet som fotograf utan minst lika mycket, om inte mer, min skicklighet med att hantera barn framför en kamera. Jag älskar utmaningen och jag är helt ärligt riktigt duktig på det. När jag i veckan räknade antalet barn jag fotograferat så hamnade jag på 372 barn! (jan 2024) Så du kan helt enkelt vara trygg att du anlitar ett barnproffs när du anlitar mig.


372 barn


fotograferade mellan 2015-2023

Ett litet barn i sin mammas famn skrattar ivrigt mot kameran.  Familjefotografering i Tumbo utanför Eskilstuna.
Två barn sitter på en stubbe i ängslandskap. De skrattar intensivt.  Familjefotografering i Tumbo utanför Eskilstuna.
Ett barn står vid en brun ko. Barnet vänder sig ivrigt mot kameran.  Familjefotografering i Tumbo utanför Eskilstuna.

Detta ingår

Inför


Inför fotograferingen så pratar vi ihop oss om vad ni har för vision av bilderna och sedan så bestämmer vi en plats tillsammans som överensstämmer med det.

Inför fotograferingen kan ni även ta stöd av denna sida gällande klädval.

Fotografering


Vi träffas och har kul och fotograferar tillsammans i ungefär en timme.


Inget stelt poserande utan lekfullt och äventyrligt anpassat efter barnet/barnens ålder och personlighet.

Efterarbete


Jag gör sedan ett urval av de bästa bilderna (ofta runt 75-100 st) och redigerar dem omsorgsfullt.Detta tar ca. fem veckor.

Alla bilder ingår


När bilderna är klara så får du en länk till ett webbgalleri där du kan titta på bilderna i lugn. Galleriet kan du även dela med familj och vänner.


I webbgalleriet så kan du framförallt ladda ner alla bilderna digitalt högupplösta som du sedan kan använda för att göra hur många fotoutskrifter eller fotoprodukter du vill.

Alla bilderna blir era för alltid helt enkelt.
Två barn som är systrar håller om varandra i ett ängslandskap. Familjefotografering i Tumbo utanför Västerås.
Ett barn sträcker provokativt ut tungan åt kameran. Familjefotografering i Tumbo utanför Västerås.
Ett barn i somrig klänning tittar mjukt in i kameran. Familjefotografering i Tumbo utanför Västerås.
Vanliga frågor

HUR MÅNGA BILDER FÅR VI ATT VÄLJA PÅ EFTER FOTOGRAFERINGEN?

Du behöver inte välja – ALLA bilder ingår! Efter fotograferingen så går jag igenom bilderna och gör ett urval på alla de bra bilderna som jag redigerar omsorgsfullt och som ni sen får tillgång till att ladda ner. Antalet bilder som leveras efter en barnfotografering varierar ganska mycket beroende på många olika faktorer. När jag går igenom alla bilder från fotograferingen så behåller jag alla bra bilder och redigerar dem – det är inte så att jag har ett “tak” på hur många bilder jag redigerar. Under 2023 så var snittet på levererade bilder på en barn- och familjefotografering 99 bilder (variationen låg mellan 45-148 men oftast runt 90-110).

NÄR LEVERERAS BILDERNA?

Länken till bildgalleriet skickas ut ungefär fem veckor efter fotograferingen men tidigast efter att fakturan är betald.

VAD SKA VI HA PÅ OSS?

Det allra viktigaste är att barnet/barnen har kläder efter väder. Ett för varmt eller ett för kallt barn kommer inte att vara nöjd under fotograferingen vilket inte ger några bra bilder.
Jag har faktiskt behövt avbryta flera fotograferingar för att barnet/barnen varit för kalla och bara huttrat och gråtot så detta är väldigt viktigt. Om det är några speciella kläder som känns väldigt viktiga att ha med på bild så kan barnet ha det under t.ex. en jacka som man kan ta av precis i slutet av fotograferingen. Jag har gjort i ordning en sida kring klädval inför en fotografering som du hittar under Mer uppe i menyn.

VAR SKA VI FOTOGRAFERA?

Jag utgår från Kvicksund men specifik plats väljer vi tillsammans. Kanske har ni någon plats som är speciell för er eller kanske har ni någon idé och jag har den perfekta platsen för det. Jag väljer alltid fotograferingsplatsen noggrant för att få den bästa bakgrunden och ljuset för att kunna ge dig de allra bästa bilderna.

MITT BARN HAR MAT- OCH SOVRUTINER. HUR FUNGERAR DET NÄR VI SKA FOTOGRAFERA?

Beroende på barnets ålder så anpassar vi fotograferingstiden efter barnets mat och sovtider. Att barnet är mätt och utvilad är viktigt för att det ska blir en rolig fotografering och ett bra slutresultat. De flesta fotograferingar sker på förmiddagen.

FÅR JAG SOM FÖRÄLDER MED PÅ NÅGRA BILDERNA?

Självklart! Det är faktiskt något jag uppmuntrar då det oftast är du som saknas från alla bilder i vardagen då det är du som står bakom kameran.

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

Vi hörs någon dag innan fotograferingen och kollar av. Jag håller stenkoll på väderleksrapporten dagarna innan fotograferingen och om det ser ut att bli ordentligt med regn eller på annat sätt opassande väder för den idé vi har så bokar vi om till en annan tid – helt utan någon extra kostnad såklart.

VAD HÄNDER OM VI BLIR SJUKA?

Då hör ni av er så hittar vi en ny tid tillsammans. Vi vill ju att bilderna ska fånga friska, glada barn med sin vanliga energi!

TILLKOMMER DET NÅGON RESEERSÄTTNING?

Vanligtvis inte men det beror på var ni vill fotografera. Jag finns i Kvicksund (Eskilstuna/Västerås) och utgår därifrån så allting inom ca 30 minuters bilresa därifrån ingår i priset så i förenklat innebär det att Eskilstuna, Västerås, Kungsör, Strängnäs, Kolbäck, Köping, Arboga och Surahammar ingår. Restid utöver kostar 750 kr per restimme men om reseersättning skulle tillkomma så framkommer det alltid tydligt innan ni gör en bokning så att den kostnaden är aldrig en överraskning.

VI VILL INTE ATT BILDERNA LÄGGS UPP PÅ SOCIALA MEDIER/HEMSIDAN – MÅSTE VI TILLÅTA DET?

Självklart inte! I avtalet framgår det tydligt vad jag får göra med bilderna och det bestämmer ni. Självklart vill jag gärna få använda bilderna och visa upp dem men om ni känner att det inte är något för er så respekterar jag självklart det till 100%. Det skrivs också in i avtalet så att ni kan vara trygga med att det följs. Ungefär var en familj per år väljer att inte tillåta att bilderna används.

HUR BETALAR VI?

Ni betalar fotograferingen via en faktura som kommer på mejlen dagarna runt fotograferingen. Ingen bokningsavgift eller så utan ni betalar hela summan efter att fotograferingen ägt rum. Ni har 14 dagar på er att betala fakturan.

Säg HEJ! Så börjar vi där.

Tveka inte att höra av dig för att ställa frågor – inget är bokat förrän avtal är skrivet så det är alltid fritt fram att bara säga hej!


E-POST:

kontakt@fotografalmandin


MESSENGER:

http://m.me/fotografalmandin


GOOGLE CHAT:

http://g.page/fotografalmandin


SOCIALA MEDIER

Facebook | Instagram

Ett litet barn sitter i sin mammas knä och slickar på sin sko. Familjefotografering utanför Näshulta.
Ett litet barn plockar koncentrerat vinbär.  Familjefotografering utanför Näshulta.
Ett litet barn sitter på sin pappas axlar.  Familjefotografering utanför Näshulta.
Närbild av en liten barnhand som tar tag i sin pappas hand.
Vilka fantastiska bilder! Vi kommer rekommendera dig varmt till våra nära och kära. Tusentack även för en fin och rolig fotografering där vår lilla stjärna Selma fick vara i centrum på sina egna villkor.
— Elin & Gustav, oktober 2022
Barn skrattar intensivt in i kameran. Barnet har en glugg i bland framtänderna.
Alltså vilka bilder! Vilken stjärna du är! 🌟🌟🌟🌟🌟 Wow vilket resultat 🥰 Tack, tack, tack!"
— Jenny, oktober 2021
Barn med huvudet på sne ler och grimaserar.
Tusen tack för i lördags, och WOW vilka bilder! Vi blir varma i hjärtat över hur fin du var med våra döttrar, vilket även syns i resultatet.
— Therese, oktober 2022
Litet barn i Levi's t-shirt sitter på huk och ser bekymrad ut. Barnfotografering i Eskilstuna.
Litet barn i sin mammas famn, båda skrattar. Familjefotografering i Tumbo utanför Västerås.
Flicka sitter i ett träd, hon ler. Familjefotografering i Tumbo utanför Västerås.
Litet barn i sin morfars knä. Familjefotografering i Eskilstuna.
Portätt av barn som skrattar. Familjefotografering vid Sörmlandsgården i Eskilstuna.
Barn i sin pappas famn i vinterlandskap. Familjefotografering i Sundbyholm utanför Eskilstuna.
Porträtt av pojke med downs syndrom. Barnfotografering utanför Örebro.
Pappa och son myser vid Sörmlandsgården. Familjefotografering i Eskilstuna.
Två systrar busar i höstlandskap. Barnfotografering i Tumbo utanför Västerås.
Liten pojke sitter på en stock och klappar händer med sin pappa. Familjefotografering vid Strömsholm utanför Västerås.
Spädbarn ligger i sin pappas händer, mammas och storasysters händer syns också. Barnfotografering i Eskilstuna.
Liten pojke med glasögon sticker ut tungan lekfullt. Barnfotografering i Sundbyholm utanför Eskilstuna.
Liten flicka med lila ögon. Barnfotografering i Eskilstuna.
Litet barn tar stapplande steg i höstlandskap. Barnfotografering i Stockholm.
Storebror busar med lillasyster som sitter i pappas knä. Familjefotografering i Tumbo utanför Västerås.