Erbjudande om kostnadsfri barn- och syskonfotografering i eskilstuna


Gratis barn- och syskonporträtt


Sedan 2018 så erbjuder jag dessa gratis barn- och syskonporträtt då allt fler skolor slutat erbjuda skolfotografering samtidigt som många familjer som ser fram emot att få ett porträtt på sina barn varje år. Därför försöker jag att några gånger per år erbjuda familjer möjligheten till gratis barn- och syskonfotografering utan köpkrav. Erbjudandet gäller barn 1 till 16 år*.


Fotograferingen sker på allmän plats i centrala Eskilstuna där flera barn fotograferas löpande efter varandra. Fotograferingen sker utomhus på en lördag eller söndag för att underlätta för fler familjer att ha möjlighet att komma. Bakgrunden till bilderna kommer att vara natur (såsom på bilderna på denna sida).


Fotograferingstillfällena brukar vara några under våren och några under hösten.


*Barn under 1 år som kan sitta själv stadigt är också välkomna att boka. Syskon som är yngre/äldre är också välkomna att fotograferas med sina syskon som är 1-16 år.

Porträtt av en ung blond kvinna vid en syskonfotografering i Eskilstuna.
Porträtt av en tonåring vid en syskonfotografering i Eskilstuna.
Porträtt av ett barn vid en syskonfotografering i Eskilstuna.
Boka din plats idag


Nästa inplanerade datum


Inga planerade datum just nu.

Finns det inga tillgängliga datum?


Eller något datum som passar dig så kan du skriva upp dig för att få ett enkelt mejl inför kommande gratistillfällen. Skicka in din e-postadress till mig så lägger jag till dig på mejlinglistan. Du kommer då att få ett mejl med information när ett nytt datum finns tillgänglig och en länk hit till bokningssidan - inget annat.

Porträtt av ett barn vid en barn- och syskonfotografering i Eskilstuna.
Porträtt av ett barn som skrattar vid en barn- och syskonfotografering i Eskilstuna.
Porträtt av två systrar som skrattar vid en barn- och syskonfotografering i Eskilstuna.
Alla bilder på denna sida är från gratisfotograferingar


Så här går det till


 1. Boka din plats här nedan
 2. Du kommer att få ett mejl med bokningsbekräftelse och mer information.
 3. När ni kommer till platsen som ni blir meddelade om i mejlet så säger ni till min assistent som står vi informationsbordet.
 4. Fotograferingen tar ca 5 min per barn.
 5. Några veckor senare så får du ett mejl med en länk till ert bilgalleri.
 6. I bildgalleriet kan du i lugn och ro välja vilka bilder du vill köpa. Inget köptvång finns. Du betalar dina köp via en faktura som skickas på mejlen. Du har 14 dagar på dig att betala.
 7. Några veckor efter att du beställt så skickas bildkartorna hem på posten och de digitala bilderna kan laddas ner från bildgalleriet.
Porträtt av en pojke vid en syskonfotografering i Eskilstuna
Porträtt av en pojke som skrattar vid en syskonfotografering i Eskilstuna
Porträtt av två bröder som skrattar vid en syskonfotografering i Eskilstuna

Viktig information inför fotograferingen


 • Erbjudandet gäller barn 1-16 år. Barn under 1 år som kan sitta själva stadigt på en bänk kan fotograferas själva. Barn under 1 år, som inte kan sitta själva, och syskon över 16 år får fotograferas tillsammans med syskon mellan 1-16 år. 


 • Fotograferingen är av typen “skolfoto” – alltså porträtt- och syskonbilder på “löpande band”. Önskas mer lekfulla bilder eller familjebilder så får ni jättegärna boka en barn- och familjefotografering med mig.


 • Fotograferingen sker på allmän plats i centrala Eskilstuna – exakt plats meddelas via mejl dagen innan fotograferingen.


 • Beroende på ditt barns ålder så får du gärna förbereda ditt barn på att ni ska till en park där någon som heter Susann kommer att ta några bilder på dem.


 • När fotografering av andra barn pågår så är det viktigt att du och dina barn håller avstånd så att barnet som fotograferas inte blir stört.


 • När ditt barn fotograferas så vill jag inte att du står bakom mig, tilltalar barnet eller försöker få barnets uppmärksamhet annat än om jag ber om hjälp. Jag vill att barnets fokus ska vara på mig och därmed min kamera – det ger bäst bilder.


 • Om ditt barn av någon anledning blir ledset under fotograferingen så tar vi en paus och tar något barn emellan innan vi försöker igen.


 • Om ni inte är på plats när det är er tur så går vi vidare till nästa barn i kön. Om ni dyker upp senare så fotograferar jag er i mån av tid.


 • Alla platserna blir alltid fullbokade men då jag tidigare haft problem med att många bokat och sedan inte dykt upp utan att avboka tillkommer en "no show"-avgift på 245 kr (motsvarande en bildkarta) att debiteras de som ej avbokar senast två (2) timmar innan bokad tid. Avbokar gör du lätt genom en länk i din bokningsbekräftelse, samma länk finns även i påminnelsemejlet som kommer dagen innan fotograferingen.


 • Avtalet/Köpvillkoren som du kommer bli ombedd att skriva under för att få fotograferas kan du läsa här. Utan en underskrift kommer ingen fotografering att ske


 • Under fotograferingen så kommer jag aldrig att be ditt barn att le utan kommer att göra allt jag kan för att få fram ett naturligt leende och gärna ett skratt för att fånga ditt barns naturliga uttryck. Då fotograferingen sker utomhus så brukar barnen vara lite mer avslappnade då det är mer naturligt för dem än i en fotostudio.
Ord från de som fotograferats tidigare år
Porträtt av en liten pojke som skrattar med tungan ute vid en barnfotografering i Eskilstuna.
Wow! Vilka bilder! Vi är så nöjda! Tusen tack!
— Maja, 2023
Porträtt av en pojke som grimasskrattar från en barnfotografering i Eskilstuna.
Vilka fina bilder! Tack så jättemycket för ett grymt arbete! Wow!
— Susanna, 2023
Porträtt av tre syskon vid en syskonfotografering i Eskilstuna.
Wow vilka fantastiska bilder! Tusen tack!
— Martina, 2023
Porträtt av en pojke vid en barnfotografering i Eskilstuna. Han skrattar.
Porträtt av ett barn som sticker ut tungan busigt vid en syskonfotografering i Eskilstuna

Prislista 2024

Kollage av alla bilderna från en syskonfotografering i Eskilstuna

Alla bilderna digitalt högupplösta

995 kr


Det överlägset mest populära är att köpa alla bilderna från fotograferingen. Då får ni bilderna digitalt högupplösta och kan göra hur många fotoutskrifter eller fotoprodukter ni vill.

2023 så levererades i snitt 34 bilder vid fotografering av två barn inräknat både färg och svartvitt, så i snitt 29 kr per bildfil.

Bildkarta A

Bildkarta A


Fotoutskrift 21x30 cm (A4)245 kr
Bildkarta B

Bildkarta B


Fotoutskrift 2 st 14,5x21 cm


245 kr
Bildkarta C

Bildkarta C


Fotoutskrift 30x42 cm (A3)


395 kr
Digital bildfil

Digital bildfil


Högupplöst jpeg-fil


395 kr

Frakt på 75 kr tillkommer på alla beställningar med bildkartor - det är självkostnadspriset att skicka med Postnord.

Porträtt av en flicka från en syskonfotografering i Eskilstuna. Hon ler försiktigt
Porträtt av tre syskon som alla ser lite busiga ut vid en syskonfotografering i Eskilstuna.
Porträtt av en pojke vid en syskonfotografering i Eskilstuna.

Boka här

Inga inplanerade datum just nu.


Välj den tidslucka som passar er. Det är ett begränsat antal barn per tidslucka så antalet barn man kan välja är antalet platser som finns kvar den tiden - så om du inte kan välja så många barn du vill få fotograferade så pröva en annan tid.


För att boka:

Klicka på klockslaget nedan som passar under datumet.

(om du inte ser bokningsformuläret ovan men det ska finnas bokningsbara datum så hittar du formuläret här https://fotografalmandin.youcanbook.me/)

Finns det inga tillgängliga datum?


Eller något datum som passar dig så kan du skriva upp dig för att få ett enkelt mejl inför kommande gratistillfällen. Skicka in din e-postadress till mig så lägger jag till dig på mejlinglistan. Du kommer då att få ett mejl med information när ett nytt datum finns tillgänglig och en länk hit till bokningssidan - inget annat.

Ett tips

Om det redan är fullbokat så är ett tips att gå in på eftermiddagen dagen innan fotograferingen då det ofta trillar in några avbokningar då pga sjukdom - samma sak tidigt samma dag,

— 
Susann