syskonfotografering

Gratis barn- och syskonporträtt

Erbjudande om kostnadsfri barn- och syskonfotografering (likt skolfotografering). Erbjudandet gäller barn 1 till 16 år

De senaste åren har många kommuner valt att sluta med skolfotografering (bl.a. Eskilstuna 2018) med olika motiveringar som att skolan ska vara avgiftsfri och att vårdnadshavare inte ska pressas att handla men också p.g.a GDPR. Skolfotograferingar är, och har alltid varit, ekonomiskt påfrestande för en del familjer.

Samtidigt så finns det många familjer som ser fram emot att få ett porträtt på sina barn varje år. Därför erbjuder jag några gånger per år familjer möjligheten till gratis barn- och syskonfotografering utan köpkrav. Erbjudandet gäller barn 1 till 16 år.

Fotograferingen sker på allmän plats i centrala Eskilstuna där flera barn fotograferas löpande efter varandra. Fotograferingen sker utomhus på en lördag eller söndag för att underlätta för fler familjer att ha möjlighet att komma. Bakgrunden till bilderna kommer att vara natur (såsom på bilderna på denna sida).

Fotograferingstillfällena brukar vara några under våren och några under hösten. Längst ner på denna nfinns information om eventuella satta datum. 

Så hur går det till?

Valfrihet vid beställning

Du får tillgång till flera olika bilder (minst två) på ditt barn och kan fritt blanda olika bilder på ett bildark. Alla porträttbilder går att välja i både färg och svartvitt. Om du har flera barn så kan du därmed blanda porträttbilder på båda barnen på en och samma bildkarta.

Barnporträtt

Viktig information angående fotograferingen

 • Fotograferingen sker på allmän plats i centrala Eskilstuna/Västerås – exakt plats meddelas i bokningsbekräftelsen.
 • Fotograferingen är av typen “skolfoto” – alltså porträtt- och syskonbilder på “löpande band”. Erbjudandet gäller barn 1-16 år. Önskas mer lekfulla bilder eller familjebilder så får ni jättegärna boka en barn- och familjefotografering hos mig.
 • Under fotograferingen så kommer jag aldrig att be ditt barn att le utan kommer att göra allt jag kan för att få fram ett naturligt leende och gärna ett skratt för att fånga ditt barns naturliga uttryck. Då fotograferingen sker utomhus så brukar barnen vara lite mer avslappnade då det är mer naturligt för dem än i en fotostudio.
 • Beroende på ditt barns ålder så får du gärna förbereda ditt barn på att ni ska gå till en park där det finns en tjej som heter Susann som ska ta några bilder.
 • När fotografering av andra barn pågår så är det viktigt att du och dina barn håller avstånd så att barnet som fotograferas inte blir stört.
 • När ditt barn fotograferas så vill jag inte att du står bakom mig, tilltalar barnet eller försöker få barnets uppmärksamhet annat än om jag ber om hjälp. Jag vill att barnets fokus ska vara på mig och därmed min kamera – det ger bäst bilder.
 • Om ditt barn av någon anledning blir ledset under fotograferingen så tar vi en paus och tar något barn emellan innan vi försöker igen.
 • Om ni inte är på plats när det är er tur så går vi vidare till nästa barn i kön. Om ni dyker upp senare så fotograferar jag er i mån av tid.
 • Då jag tidigare haft problem med att många bokat och sedan inte avbokat/dykt upp så kommer en “no show”-avgift på 195 kr (motsvarande en bildkarta) att debiteras de som ej avbokar senast en (1) timme innan bokad tid.
 • Avtalet/Köpvillkoren som du kommer bli ombedd att skriva under för att få fotograferas kan du läsa här.

Produkt och prislista 2020

prislista2019

Frakt på 55 kr tillkommer (gäller ej digitala produkter)

Boka här

Avvaktar på grund av rådande läget

Planen var från början att börja med dessa fotograferingar redan under sista halvan av mars men på grund av det rådande läget med covid-19 så har jag valt att avvakta för allas vår trygghet. Jag kommer att uppdatera informationen här när jag vet mera.

Intresseanmälan

Du kan skriva in din e-postadress här och göra en intresseanmälan så kommer du att få ett mail med information så fort jag börjar lägga upp tider för fotografering.

  Ett urval från fotograferingen i maj 2019

  Kontaktformulär för frågor

  Jag svarar alltid på mail inom 48 timmar så om du inte hört tillbaka något inom den tiden så kolla skräpkorgen eller använd någon av mina andra kontaktvägar.